ПОДДРЪЖКА И ОФОРМЯНЕ НА ЖИВ ПЛЕТ И ХРАСТИ

Живият плет е широко използван в дворовете на нашите къщи. Най често се използва за направата на жива ограда, която да ни скрие от нежелани погледи  идващи от  улицата. Растенията който се използват като външна ограда на имота могат да се оформят. Този вид ограда може да бъде ниска, висока или да са остави да се развива свободно. Правилният избор на жив плет може да бъде идеална граница на имота Ви, но неправилният може да доведе до проблеми. Използвайте тази информация, за да ви помогне да направите правилният избор за вашата градина. Един добър жив плет има много предимства за граница на имота ви.

 

Защо жив плет:

 

ü Подслон, намалява силата на вятъра.

ü Филтър, абсорбиране на прах и шум.

ü Запазване на личният живот, като ефективен визуален екран.        

ü Сигурност, бодливите видове са неприятно препятствие.

ü Красота и интерес от страна на сезонните промени.

ü Дивата природа, храна и подслон за птици.

ü Спестяване на пари за направата на скъпа ограда.

ü Дълъг живот, може да продължи живота си стотици години. 

 

При вземането на решение за ограда от жив плет има някой фактори за който трябва да помислите.

 

Поддръжка:  Живият плет изисква ангажимент по сериозна поддръжка. Всички видове трябва да се подрязват поне един път годишно, а други по често. По честото подрязване е по лесно и евтино отколкото по рядкото и тежко кастрене. С модерните електрически и моторни инструменти се работи по бързо когато се подрязват често. Високо обраслият жив плет се нуждае от скъпо специализирано оборудване или професионална помощ, за до го върнем в желаната форма.

 

 

Правилният избор: Многобройните ползи от отглеждането на жив плет зависи от правилният избор в дадена ситуация. Ако изберете неуместен сорт може да се сблъскате с редица проблеми, особено ако расте твърде нависоко. Ще бъде трудно да се реже и ще ограничи светлината във Вашата градина или къща. Неговите корени могат да лишат другите растения от вода и хранителни вещества. Големите растения ще навлизат във съседният имот и това може да предизвика проблем със съседите. За щастие на разположение има широка гама от растения, така че няма да е трудно да намерите атрактивен за Вас вид, този на който ще му е необходимо толко време колкото може да му дадете.

 


Extreme Tree Services , ние можем да ви помогнем по ангажиментите свързани с избор на вид, засаждане и поддръжка на този вид растения. Разполагаме с необходимият опит и професионална техника за това. Ако решите да използвате предлаганата от нас услуга, моля свържете се с нас на 0897 941 827, или на e-mail през формата за контакти, ние ще ви потърсим и ще направим всичко необходимо за да се сдобиете с една красива ограда от жив плет.